♦ ॐ: ब्रह्माण्ड की आदि ध्वनि। OM: The primordial sound of the universe
मंत्र – ॐ OM
♦ गणेश मंत्र: नई शुरुआत के लिए। Ganesh Mantra: For New Beginnings
मंत्र – ॐ गं गणपतये नमः॥
Om Gam Ganapataye Namah॥
♦ गायत्री मंत्र: आत्मज्ञान के लिए प्रार्थना। Gayatri Mantra: A prayer for enlightenment
मंत्र – ॐ भूर् भुवः सुवः।
तत्सवितुर्वरेण्यं।
भर्गो देवस्य धीमहि।
धियो यो नः प्रचोदयात्॥
Om Bhur Bhuvah Suvah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yo Nah Prachodayat
♦ सरस्वती मंत्र: बुद्धि और रचनात्मकता के लिए। Saraswati Mantra: For wisdom and creativity
मंत्र – ॐ ऐं सरस्वत्यै नमः॥
Om Aim Saraswatyai Namah॥
मंत्र – या कुन्देन्दुतुषारहारधवला या शुभ्रवस्त्रावृता।
या वीणावरदण्डमण्डितकरा या श्वेतपद्मासना॥
या ब्रह्माच्युतशंकरप्रभृतिभिर्देवैः सदा वन्दिता।
सा मां पातु सरस्वती भगवती निःशेषजाड्यापहा॥
Ya Kundendu Tushar Hara Dhavala Ya Shubhra Vastravrita
Ya Veena Vara Danda Mandita Kara Ya Shveta Padmasana
Ya Brahmachyuta Shankara Prabhritibhir Devaih Sada Vandita
Sa Mam Patu Saraswati Bhagavati Nihshesha Jadyapaha
♦ लक्ष्मी मंत्र: समृद्धि और प्रचुरता के लिए। Lakshmi Mantra: For prosperity and abundance
मंत्र – ॐ श्रीं महालक्ष्म्यै नमः॥
Om Shreem Mahalakshmyai Namah॥
मंत्र – ॐ ह्रीं श्रीं लक्ष्मीभयो नमः॥
Om Hreem Shreem Lakshmibhyo Namah॥
♦ दुर्गा मंत्र: शक्ति और साहस के लिए। Durga Mantra: For strength and courage
मंत्र – ॐ ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चे॥
Om Aim Hreem Kleem Chamundayai Vichche॥
मंत्र – ॐ दुं दुर्गायै नमः॥
Om Dum Durgayai Namah॥
♦ हनुमान मंत्र: बाधाओं पर काबू पाने के लिए। Hanuman Mantra: For overcoming obstacles
मंत्र – ॐ हनुमते नमः॥
Om Hanumate Namah॥
मंत्र – ॐ हनुमते रामदूताय नमः॥
Om Hanumate Ramadootaya Namah॥
♦ शांति मंत्र: शांति और सद्भाव के लिए। सूर्य मंत्र: ऊर्जा और जीवन शक्ति के लिए। Shanti Mantra: For peace and harmony.Surya Mantra: For energy and vitality
मंत्र – ॐ सर्वे भवन्तु सुखिनः।
सर्वे सन्तु निरामयाः।
सर्वे भद्राणि पश्यन्तु।
मा कश्चिद्दुःखभाग्भवेत्॥
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः॥
Om Sarve Bhavantu Sukhinah।
Sarve Santu Niraamayaah।
Sarve Bhadraani Pashyantu।
Maa Kashchiddukhabhaagbhavet॥
Om Shantih Shantih Shantih॥
♦ कृष्ण मंत्र: भक्ति और प्रेम के लिए। Krishna Mantra: For devotion and love
मंत्र – ॐ कृष्णाय नमः॥
Om Krishnaya Namah॥
मंत्र – ॐ नमो भगवते वासुदेवाय॥
Om Namo Bhagavate Vasudevaya॥
♦ राधा मंत्र: दिव्य प्रेम और मिलन के लिए। Radha Mantra: For Divine Love and Union
मंत्र – ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं राधायै नमः॥
Om Shreem Hreem Kleem Radhayai Namah॥
♦ राम मंत्र: धार्मिकता के लिए। Rama Mantra: For righteousness
मंत्र – ॐ श्री रामाय नमः॥
Om Shri Ramaya Namah॥
मंत्र – श्री राम जय राम जय जय राम॥
Shri Ram Jai Ram Jai Jai Ram॥
♦ शिव मंत्र: परिवर्तन के लिए। Shiva Mantra: For transformation
मंत्र – ॐ नमः शिवाय॥
Om Namah Shivaya॥
♦ विष्णु मंत्र: संरक्षण के लिए। Vishnu Mantra: For preservation
मंत्र – ॐ नमो भगवते वासुदेवाय॥
Om Namo Bhagavate Vasudevaya॥
♦ काली मंत्र: मुक्ति के लिए। Kali Mantra: For liberation
मंत्र – ॐ क्रीं कालिकायै नमः॥
Om Kreem Kalikayai Namah॥
ब्रह्म मंत्र: सृजन के लिए। Brahma Mantra: For Creation
मंत्र – ॐ ब्रह्मा मुरारि त्रिपुरांतकारी भानु: शशी भूमिसुतो बुधश्च।
गुरुश्च शुक्रः शनिराहुकेतवः कुर्वन्तु सर्वे मम सुप्रभातम्॥
Om Brahma Murari Tripurantakari Bhanuh Shashi Bhumi Suto Budhascha।
Gurushcha Shukrah Shanirahuketavah Kurvantu Sarve Mama Suprabhatam॥
♦ सूर्य मंत्र: ऊर्जा और जीवन शक्ति के लिए। Surya Mantra: For Energy and Vitality
मंत्र – ॐ ह्रां ह्रीं ह्रौं सः सूर्याय नमः॥
Om Hraam Hreem Hraum Sah Suryaya Namah॥
♦ महामृत्युंजय मंत्र: सुरक्षा और उपचार के लिए। Mahamrityunjaya Mantra: For Protection and Healing
मंत्र – ॐ त्र्यम्बकं यजामहे सुगन्धिं पुष्टिवर्धनम्।
उर्वारुकमिव बन्धनान् मृत्योर्मुक्षीय मामृतात्॥
Om Tryambakam Yajamahe Sugandhim Pushtivardhanam।
Urvarukamiva Bandhanan Mrityor Mukshiya Maamritat॥
♦ शनि मंत्र: नकारात्मकता दूर करने के लिए। Shani Mantra: For dispelling negativity
मंत्र – ॐ शं शनैश्चराय नमः॥
Om Sham Shanishcharaya Namah॥
♦ नवग्रह मंत्र: ग्रहों के प्रभाव के लिए। Navagraha Mantra: For planetary influences
मंत्र – ॐ आदित्याय विद्महे दिवाकराय धीमहि।
तन्नो सूर्यः प्रचोदयात्॥
ॐ चंद्राय नमः।
ॐ अंगारकाय नमः।
ॐ बुधाय नमः।
ॐ बृहस्पतये नमः।
ॐ शुक्राय नमः।
ॐ शनैश्चराय नमः।
ॐ राहवे नमः।
ॐ केतवे नमः।
Om Adityaya Vidmahe Divakaraya Dhimahi।
Tanno Suryah Prachodayat॥
Om Chandraya Namah।
Om Angarakaya Namah।
Om Budhaya Namah।
Om Brihaspataye Namah।
Om Shukraya Namah।
Om Shanishcharaya Namah।
Om Rahave Namah।
Om Ketave Namah।